Cuti2 Bajet Dan Snorkeling Mabul

Pulau Mabul tiada monson buka sepanjang tahun. Tempahan awal diperlukan bagi bulan ogos hingga march setiap tahun berikutan pulau2 akan tutup oleh monson dan pulau Mabul menjadi tumpuan dunia untuk bercuti.
Surau disediakan dan makanan adalah halal sahaja.

Video Tetamu di Mabul
Video Tetamu di Mabul
Video Percutian anak kecil / Keluarga
Video Percutian bersama baby

Note : KLIA -TAWAU flight suggested at 7am before 10am. TAWAU-KLIA flight suggested at 6pm . Late flight guest must stay 1 night in Semporna Town for the next day early boat to Mabul island.

Video Mabul Island
Located on the water connected to the island, Sunset Reggae cafe, Ocean view room, Turtles eating area, Budget Room. House reff or swim anytime you like !

Video Tetamu di Mabul
Video Tetamu di Mabul
Video Percutian anak kecil / Keluarga
Video Percutian bersama baby

Address 
Scuba Jeff Sipadan Sdn Bhd
1st Floor, Lot 18, Block C
Semporna Seafront New Township
91308 Semporna Sabah Malaysia

Contact
Email : scubajeffsipadan@gmail.com
Email: cutibajetpulausemporna@gmail.com
Hotline :  +60195639852 Wassap/call
Office : 089-781566 (Monday – Saturday 8am – 6pm )
Whatsapp : +60195855125 -Jeff
FB PAGE : scuba jeff mabul
FB PAGE : Cuti pulau pulau semporna
FB PAGE : Cuti Pulau Mabul
Insta : scubajeff_mabul

Percutian Budget Pulau Mabul. Video Tetamu di Mabul. Video Percutian bersama baby . Dapatkan harga bajet dengan membawa ramai keluarga atau rakan- rakan. Dengan membawa rakan2 minima orang atau lebih anda juga akan mendapat pakej penuh percutian ini secara percuma seorang. Pakej termurah apabila anda selaku penganjur membawa 8 ( min 1+8 ) orang atau lebih. Pemilik berasal dari Negeri sembilan dan menyediakan surau serta makanan sepenuhnya Halal untuk tetamu kami di mabul. Tidak hanya percutian bajet kami juga menyediakan percutian mewah dan sederhana mewah beserta bilik aircondition dengan harga bilik rm250-800 seorang per malam. Namun saya menyarankan anda menginap di bilik bajet kipas sahaja kerana kedudukan di atas laut dan angin laut akan menyegarkan anda. Hammock dibenarkan untuk tetamu tidur bersama pasangan diwaktu malam disamping menikmati shooting star dan bayu laut. Dengan adanya Reggae cafe bersebelahan anda boleh mengupah memasak pembelian barangan seafood dari bajau laut di sana. Seandainya ingin menikmati kepuasan seafood maka pembelian direct dari bajau laut disarankan berikutan harga yang jimat.

Kami dikenali sebagai rumah tetamu Local Malaysian dan European tanpa China market sejak 2009!.
Zaidi atau dikenali sebagai Scuba Jeff dari negeri Sembilan yang telah menetap di Mabul sejak 1995 juga bekas anggota Polis mencorakkan dan mencipta percutian bajet memudahkan semua tetamu datang dengan corak bajet. Namun kepada yg memerlukan percutian bercorak sederhana mewah atau mewah pakej boleh diupgrade kepada bilik aircondition. Sila hubungi 0195855125 Jeff untuk berbincang sebelum membuat tempahan. Kami sediakan bilik bajet Rm150 private Fan dan sehinggalah bilik AC pvt Rm250 – Rm800 seorang satu malam ( bilik makan sahaja ) namun saya sarankan pakej bajet sahaja kerana ribuan pelancong sejak 2010 menyukai dan mengambil FULL PAKEJ BAJET ini mengelakkan belanja besar bercuti.

Ingin menambah aktiviti? Discovery Scuba Diving adalah program untuk tetamu yg mahu merasai menyelam tetapi tiada lesen. Kami menyediakan aktiviti DSD atau TEST DIVE dengan bayaran rm250 seorang dimana ini termasuk kelas, sewa peralatan dan 1x menyelam dimana anda dibawa ke kampung penyu berada dan anda boleh menggunakan ca,era mengambil gambar bersama penyu ini atau coral. Aktiviti ini amat indah dijadikan hadiah kepada pasangan anda ( pasang cincin didasar laut dan lain2 ). Seandainya anda honeymoon atau apa2 perayaan sila buat banner kecil saiz 3/4 meter dan kita ambilkan gambar didasar laut 3-12meter.

BOHEY DULANG & 7Pulau.
Scuba Jeff memiliki sebuah lagi penginapan di pekan semporna juga bercorak bajet dimana dua buah dorm iaitu lelaki dan wanita disediakan bagi memudahkan tetamu daytrip melawat Bohey Dulang dan 7 buah pulau yg lain. Sila lawat www.boheydulang7island.com.

Instagram : scubajeff_mabul
FB Page: scuba jeff mabul
Visit FB page for video

Pulau Mabul.
Kedudukan penginapan di atas air memberikan mengadap matahari terbenam memberikan vibe dan ketenagan kepada tetamu. Satu2nya kompeni yg tidak menerima pelancong dari China secara group atau besar-besaran bagi mengelakkan ketidak selesaan tempat kami yang sudah terkenal di Malaysia dan juga eropah. Waktu petang adalah terbaik melawat reggae cafe dan menikmati makanan diwatu matahari terbenam. Kepada pasangan honeymoon anda boleh order di reggae cafe untuk cadle light dinner bersama pasangan anda. INGIN BAWA IBUBAPA BERUMUR 60THN KE ATAS ?, diskaun istimewa disediakan untuk mereka, sila hubungi saya. Malahan malam anda juga boleh mengunakan hammock yg banyak di sini utk marsai suasana tidur mengadap bintang dan bulan disamping deruan laut serta bayu laut yg selesa. Jangan bangun lewat kerana penyu akan datang di tanga penginapan menikmati sea grass. Anda boleh terjun mandi manda bersama penyu pada bila masa apabila terlihat mereka.
Visit FB page for video